Prima vizita

✔ Descărcați de aici Chestionarul de admitere și pregătiți actele necesare în vederea unei programări pentru accesarea serviciilor.
✔ După confirmarea admiterii în centru, se stabilește data sosirii și ora evaluării inițiale.

La ce să te aștepți:
În ziua sosirii, vă rugăm să vă prezentați cu 15 minute înainte de ora programată, pentru a putea finaliza procesul de înregistrare.
Pe baza chestionarului de admitere, în funcție de nevoile pacientului, vor avea loc sesiuni de evaluare la diverși specialiști din echipa multidisciplinară.
În funcție de condiția și colaborarea pacientului, o evaluare poate dura între 20 și 60 minute. Evaluările pe specializări vor avea loc în zile diferite, în funcție de importanță și nevoie.
Evaluarea inițială va fi realizată de medicul de balneo-fizioterapie și un terapeut. În funcție de rezultate, împreună cu familia vor stabili evaluările la alți specialiști și planul de tratament individualizat și personalizat pe nevoi. Părintele împreună cu echipa vor stabili obiective de scurtă durată, care prin atingerea lor vor duce la realizarea scopului final urmărit al sesiunii de tratament.

Cum să fie îmbrăcat – Ce să aduci
Îmbrăcați copilul cu haine potrivite care să permită acces ușor la zona care necesită evaluare și tratament. Aduceți încălțări de interior pentru accesul în sălile de terapie. Aduceți dispozitivele medicale proprii ale copilului: orteze, corset, încălțăminte ortopedică, etc.

Documente necesare:
Toți pacienții cu afecțiuni neuromotorii sunt acceptați în sesiuni intensive de terapii numai după ce ne furnizează următoarele documente medicale: certificat medical de la medicul specialist/scrisoare medicală, radiografie a șoldurilor și/sau a coloanei (la toți pacienții cu vârstă mai mare de 3 ani). În diagnostice ca: spina-bifida, amiotrofie musculară, sindrom asperger sau alte diagnostice grave, solicităm și rezultatul analizei de osteodensitometrie (densitate osoasă).