Activitatea Centrului de recuperare Marisa se adresează în principal copiilor cu deficiențe neuro-psiho-motorii, copii a căror recuperare terapeutică necesită sume importante de bani.
Inființat în 2002, sub denumirea Asociația Marius, la acea vreme organiza evenimente care adunau fonduri pentru copiii instituționalizați și din medii defavorizate.
Din 2013, activitatea s-a concentrat și pe sprijinul Brianei, prin organizarea multor evenimente care să asigure necesarul financiar pentru acces la terapiile de recuperare neuromotorie.
O dată cu înființarea Centrului de recuperare neuromotorie Marisa, din 2017, numărul beneficiarilor Asociației a crescut exponențial de la an la an. În prezent ajutăm peste 25 copii direct prin activitățile de strângeri de fonduri, și indirect alți 75 copii.
De 2 ani, ONG-ul se numește Asociația Marisa Briana, după numele fetiței care a reanimat dorința multor oameni de bine de a fi alături de copiii cu dizabilități.
Daca doriți să faceți posibil ca Briana și ceilalți copii beneficiari să poată avea acces la terapii mai performante, în ţară şi în străinătate sau cel puțin, să poată avea acces la numărul de terapii necesar recuperării, puteți să ajutați prin intermediul uneia din variantele de mai jos:
1. Donatie prin transfer bancar in unul din urmatoarele conturi:
Cont lei: RO69 BACX 0000 0009 2669 1000
Cont euro: RO42 BACX 0000 0009 2669 1001
Nume banca: Unicredit Banc
Nume asociatie: Asociația Marisa Briana
SWIFT: BACXROBU
2. Redirectionare 3.5% din impozitul pe venit al persoanelor fizice prin descarcarea si completarea formularului de mai jos:
NOU ! COMPLETARE ONLINE: CLICK AICI https://formular230.ro/asociatia-marisa-briana
COMPLETARE OFF LINE: DESCARCA Formularul 230
3. Contract de sponzorizare (20% din impozitul pe profit pentru persoane juridice):
Odată cu actualizarea Codului Fiscal, orice companie poate alege să direcţioneze 20% din impozitul pe profit către o organizație non-guvernamentală (fundație, asociație etc.) aleasă.
Extras din Codul Fiscal, titlul 2, cap. II, art. 21, alin. 4, lit. p:
“(…) contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările ulterioare, (…) scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:
1). 5‰ (la mie) din cifra de afaceri;
2). 20% (la sută) din impozitul pe profit datorat.”
DESCARCA Contract sponsorizare
4. Acțiuni de voluntariat prin implicarea în evenimentele organizate. Pentru detalii vă rugăm să ne sunați.