
🔹 Cine suntem noi?
O echipă dedicată pentru recuperarea copiilor cu diverse diz-Abilități, iar munca începe de la abilitățile acestor copii, crescând și îmbunătățind calitatea vieții.
O echipă ”tânără”, care a investit mult de-a lungul anilor în specializări clasice sau neuromotorii, pentru a ajuta holistic fiecare pacient. 🧠
➡ 2018-2021 – Specializările pe tehnicile Masgutova (au fost atinse aproape toate modulele) au costat cca 20.000 euro pentru 3 terapeuți.
➡ 2019 – Printr-o finanțare proiect cu fonduri europene Start Activ Vest, am reușit să ne permitem și să ne mutăm într-un sediu nou, potrivit din toate punctele de vedere categoriei de pacienți: săli mari, luminoase, parcare, rampă și lift, suficiente săli astfel încât să se poată lucra 1:1 (terapeut-copil), unde situația o cere. 🏢
În plus, am dotat centrul cu aparatură de 20.000 euro, oferind acces la Terapia cu unde de șoc cu specializare pe protocol de scădere a spasticității musculare și la Terapia Tomatis, cu rezultate excelente pe atenție, concentrare, dezvoltare limbaj, rezistență la stres, insomnie, etc.
➡ 2020 – Am trecut cu brio prin nebunia pandemiei, ne-am întărit și am căutat echilibrul în toate. A fost o mare lecție de viață, iar pauza impusă forțat ne-a amintit cât de important este să fii constant în terapie pentru a nu regresa.
➡ 2022 – Am achiziționat și implementat Ozonoterapia, cu rezultate excelente pe creșterea imunității, a energiei corporale, tratarea constipației cronice, scăderea glicemiei, etc. Investiție de peste 15.000 euro în aparatură și de peste 5.000 euro în diverse cursuri de specializare. 🌿
➡ 2023 – Ne-am concentrat pe specializări neuro: Terapia Neurofeedback, CME si Bobath pediatric (investiție proprie a terapeușilor), VML, etc., de peste 23.000 euro. Am început colaborarea cu Amazonia și astfel pacienții beneficiază și de hidrokinetoterapie, iar în luna septembrie am câștigat un nou proiect de finanțare Femeia Antreprenor, investind în aparatură cca 70.000 euro (20.000 finanțare proprie).
➡ 2024 – Prin finalizarea specializărilor și implementarea tehnicilor a crescut eficiența terapiilor cu 30-50%. Am investit 8000 euro în alte cursuri neuro-psiho-motorii: RCM Castillo Morales, Fasciq și tehnici orofaciale și peste 15.000 euro în echipamente și aparatură medicală.
Voi aminti cele mai ”costisitoare”:
📌 EMTable – îmbunătățește sistemul proprioceptiv, vestibular și crește circulația sanguină la nivelul întregului organism.
📌 Neurofeedback – îmbunătățește transmiterea informațiilor la nivel neuronal, creează noi conexiuni neuronale, ce duc la îmbunătățiri în tot sistemul corporal.
📌 Galileo – prin utilizarea acestui aparat înainte, în timpul sau la finalul ședinței de kinetoterapie, eficiența rezultatelor obținute este cu 30% mai crescută. Am utilat sălile cu 3 aparate Galileo și 1 Galileo pentru recuperarea mâinii.
➡ 2025 – Am început în forță, cu investiții doar în aceste 3 luni de cca 3.000 euro, în alte terapii neuro: Feuerstein, ABA și DMI, specializări ce vor fi finalizate până la finele acestui an.
Deoarece în 2024, diagnosticul de scolioză secundară pe deficit neuromotor ne-a ridicat multe semne de întrebare, am început deja demersuri pentru noi specializări și colaborări cu specialiști pe acest domeniu.
Am furnizat toate aceste detalii (am dat din casă cum se zice), deoarece am vrut să scot în evidență cât de bine sunt instruiți toți terapeuții din acest centru (în ciuda vârstei), cât sunt de implicați și de concentrați să ofere cele mai bune soluții în tratarea fiecărui pacient ce ne trece pragul.
Am multe regrete că nu am suficient timp să pot posta frecvent și cu regularitate câte minuni se întâmplă câteodată, chiar și numai după câteva zile de terapii intensive, ce progrese uimitoare se pot obține prin aplicarea tehnicilor potrivite și combinate exact pe ce are nevoie pacientul.
🔹 Concluzia este că echipa multidisciplinară, multispecializată și prin abordare holistică a fiecărui pacient, este resursa de aur a oricărui centru de recuperare, unde primează bunătatea, empatia și ABILITATEA de a valorifica dizAbilitatea.
Iar rezultatele pacienților ne arată clar că „munca în ECHIPĂ face diferența”, ca jocul de puzzle în care suntem piese cu toții, atât terapeuții cât și familia.
În acest an, ne dorim să rămânem sănătoși și la fel de implicați și dedicați! 💙